5 переваг 3D-друку в школі

Як працює 3D-друк

Щоб надрукувати тривимірну модель, потрібен макет. В інтернеті їх безліч, ось декілька сайтів, якими користуємось самі:

https://www.prusaprinters.org/

https://www.myminifactory.com/

 https://www.thingiverse.com

А тут можна навіть створити власну – https://www.tinkercad.com/

Завантажена модель, обробляється за допомогою програмного забезпечення, відомого як “зріз”. Для 3D-принтерів NEOR – це програма NEOR 3DMaster, яке безкоштовно йде в комплекті. Ця програма перетворює модель у ряд тонких, двовимірних шарів і створює файл з інструкціями (G-кодом) з урахуванням конкретного типу 3D-принтера.

Ось лише кілька прикладів того, як школи та учні можуть використовувати 3D-принтер у своїй роботі:

  • на уроці історії можна роздрукувати історичні артефакти для подальшого вивчення;
  • на уроці географії можна роздрукувати топографічні, демографічні карти чи карти населення;
  • на уроці хімії можна роздрукувати 3D моделі молекул
  • на уроці біології можуть роздрукувати клітини, віруси, органи та інші біологічні артефакти
  • на уроці з геометрії можна роздрукувати 3D-моделі фігур, які потім можна використовувати для розв’язання задач.

Зауважимо, що 3D-моделі мають тривалий термін використання, на їх поверхню можна наносити помітки. А ще, дітям буде цікавий сам процес створення моделі.

Клас розумних, чи не так?

Оскільки вартість 3D-принтерів з кожним роком стає все доступнішою, вони вже не є тільки частиною складних технічних лабораторій. Такі пристрої стали доступними для шкільних STEM-лабораторій та, навіть, домашнього вжитку. Вони роблять навчання та розуміння нового матеріалу кращим та легшим.

3D-принтер для STEM-освіти

5 основних переваг 3D-друку в освіті

  • Створює інтригу. 3D-друк дає змогу учням свої проєкти від етапу моделювання до фактичного створення зразка. Це створює як хвилювання, так і краще розуміння процесу проєктування, оскільки вони отримують практичний досвід від ідеї до створення. Індивідуальні особливості видно більш чітко, оскільки студент будує проєкт за шаром. Хвилювання також випливає з вміння досліджувати деталі в реальності, а не лише на екрані чи в підручнику. 3D-друк також переносить світ теорії у фізичний світ, де учні можуть бачити та торкатися, відкриваючи нові можливості для навчання та діяльності.
  • Доповнює навчальний план. Незалежно від того, який навчальний план використовується, 3D-друк може допомогти учням та викладачам працювати краще та продуктивності. 3D-друк позбавляє студентів бути пасивними споживачами інформації на екрані, не замислюючись про продуктивність. На відміну від звичайних класів, де учням швидко стає нудно, тут вони стають активними та зайнятими учасниками розробки проєкту,  взаємодіють з 3D-принтером та вчителем.
  • Надає доступ до знань, які раніше були недоступні. Оскільки 3D-принтери NEOR поставляються вже зібрані тож вчителю залишається просто його під’єднати до мережі і починати роботу. Практикуючись в розробці та друку моделей, учні дізнаються, що цілком прийнятно зазнати невдачі при першій спробі, а потім спробувати знову, щоб вдосконалитись. Коли школярі починають розуміти, що невдача є частиною процесу, вони стають менше боятися і намагаються втілювати в життя нові та різні ідеї. Це формує впевненість учнів і вчителі отримують задоволення від результатів самовмотивованих, впевнених у собі школярів.
  • Відкриває нові можливості для навчання. Доступний 3D-принтер відкриває учням необмежені можливості для навчання. 3D-друк надає можливості експериментувати з ідеями, розширюючи свою творчість. Візуальне середовище навчання покращує їхнє розуміння світу, можливість торкатися та бачити їхні проєкти. 3D-принтери відкривають нові можливості для представлення інформації економно та ефективно.
  • Популяризує навички вирішення проблем. 3D-принтер забезпечує різноманітний досвід навчання. Учням потрібно дізнатися, як працюють різні 3D-принтери та як ними користуватися, а також які проблеми він може вирішити та як це все можна зробити. Тренування творчих здібностей учнів може допомогти розвинути пристрасть до оригінального мислення та креативу, які згодом точно знадобляться. Вони розвивають впевненість, яка дозволяє їм проходити складні курси та розвиватися в STEAM-галузях. Коли учні досліджують і розвивають свою фантазію, це розвиває інновації, коли створює власні унікальні 3D-проєкти, які можуть допомогти навчити інших, а також розв’язувати проблеми.

Як бачите, 3D-друк дає можливість розвитку кожній дитині. Зараз, коли 3D-принтер можна дозволити навіть для особистого вжитку, радимо звернути увагу на модель NEOR Junior. 

Для детальної консультації – залишайте заявку.

Техніка від NEOR зробить процес навчання безпечним, цікавим та незвичайним. Більше асортименту ви зможете знайти на нашому сайті або у соціальних мережах